Kesällä Suomi on kauneimmillaan ja kotimaassakin kannattaa matkustaa. Opiskelijana ei aina ole varaa kaikkein kalleimpiin juttuihin, mutta tekemistä löytyy helposti halvemmallakin joka puolelta maata.

Helsinki on kaunis kaupunki kesällä. Helsingissä on paljon koettavaa joka viikko, ilmaistapahtumista kauniisiin paikkoihin ja moniin eri tekemisiin. Jos budjetti on pienempi, on paljon vaihtoehtoja jotka maksavat vain vähän tai ei mitään.

Helsingissä kannattaa ostaa vuorokausilippu julkisiin kulkuvälineisiin, sillä julkisilla kulkeminen on hauskaa. Julkisilla näkee niin monet puolet Helsingistä maalla ja merellä.

Helsingistä löytyy paljon museoita, joihin on tiettyyn aikaan kuukaudesta vapaa pääsy.

Raitiovaunulla 2 ja 3 pääsee kiertämään kätevästi Helsingin kuuluisimmat asuinalueet ja näkemään samalla paikkoja. Hyppää vaikka Rautatieasemalta kyytiin raitiovaunuun numero 2. Se lähtee kiertämään Kampin kautta Töölöön päin. Töölön läpi kiertävästä ratikasta näkee monia upeita rakennuksia, kuten kauniin Ooppera talon. Jos haluat jäädä pois Töölön hallilla, löydät sen läheisyydestä Kulttuuritehdas Korjaamon. Se pitää sisällään niin erilaisia ravintoloita kuin monenlaisia tapahtumia läpi kesän. Eteenpäin mennessä raitiovaunu tulee Eläintarhan pysäkille, jolla sen numero vaihtuu kolmoseksi. Jäät siis samaan raitiovaunuun ja matka jatkuu eri numerolla.

Linnanmäelle kannattaa poiketa jo ihan tunnelmankin takia!

Linnanmäki kuuluu oleellisena osana Helsingin kesään ja tämä linja kurvaa paikan ohi. Linnanmäki tarjoaa lukuisia ilmaiskonsertteja, erilaisilta artisteilta. Linnanmäellä on joka päivä viihdettä tarjolla. Jos kokopäivän lippu ei mahdu budjettiin, kannattaa sinne mennä, vaikka vain nautiskelemaan tunnelmasta. Myös Panorama- laite on ilmainen kaikille. Sillä on upea piipahtaa yläilmoissa nauttimassa koko Helsingin kattavasta näkymästä.

Panorama-laitteesta näkee Helsingin ylle ihan ilmaiseksi.

Linnanmäen jälkeen raitiovaunu suuntaa Kallioon, jossa pienet putiikit ja kaikenlaiset Second hand-liikeet ovat arkipäivää. Kalliossa kulkiessa löytää joka kerta uutta nähtävää. Monet terassit ovat vallanneet Kallion ja niillä istuskellessa aika vierähtää.

Kalliosta suunnataan Hakaniemeen, jossa on upea Hakaniemen kauppahalli, jonka tunnelma, pienet putiikit ja kahvilat ovat upeita, vaikkei mitään tulisikaan ostettua. Silti kauppahallista saa hyviä eväitä esimerkiksi piknikille vaikka Töölölahden rantaan. Töölönlahdella on muutenkin mukava viettää aikaa, kävellä sen ympäri tai jäädä istumaan sen rannalle kahviloihin.

Kahviloiden ikkunoista on hauska tarkkailla menoa.

Ratikka numero 3 jatkaa Hakaniemestä kohti keskustaa ja Punavuorta. Siellä on ihana jäädä pois ja katsella taloja, viettää aikaa Eiran rannassa tai kävellä Kaivopuistoon. Kaivopuiston läheisyydestä löytyy myös eri maiden lähetystöjä, jotka ovat upeita ulkoapäin. Kun raitiovaunu saapuu Olympialaiturille se vaihtuu taas numero kakkoseksi. Siinä tai seuraavalla pysäkillä pois jäädessä voi kiivetä Tähtitornin mäelle, josta avautuu upeat näkymät merelle. Kauppatorilta taas voi lähteä lautalla Suomenlinnaan, joka on upea paikka. Sinne kannattaa mennä vaikkapa piknikille. Myös muu saaristo Helsingin lähellä on upeaa. Toisiin saariin pääsee siltaa pitkin esimerkiksi Korkeasaareen tai Seurasaareen ja toisiin taas on mentävä laivalla.

Torikorttelistakin löytyy paljon tutkittavaa.

Kierros raitiovaunulla poikkeaa vielä Senaatintorin ohi, jossa voi nauttia vaikka jäätelöä Tuomiokirkon portailla, tai käydä Torikorttelissa, josta löytyy paljon ihailtavaa. Paikalla on myös Helsingin kaupungin museo, johon on aina vapaa pääsy. Pian Senaatintorin jälkeen, raitiovaunu lipuu läpi Aleksanterinkadun kohti Rautatieasemaa. Jos koko kierroksen tekee yhdeltä istumalta, siihen menee n. 1,5 tuntia. Mutta linjan varrelta löytyy niin paljon nähtävää että kannattaa poiketa. Helsinki on täynnä mahdollisuuksia kesällä, ja se antaa kaikille jotain. Ei kun tutkimaan.